Üniversitemizde "15 Temmuz Direnişi ve Milli Mücadele Ruhu” Konferansı Düzenlendi

19.07.2018

Batman Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü dolayısıyla "15 Temmuz Direnişi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümü dolayısıyla "15 Temmuz Direnişi ve Milli Mücadele Ruhu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Merkez Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı J. Albay Mustafa Bekçepınar, İl Müftüsü Turgut Erhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, STK temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı dua ile devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin büyük bir ihanet olduğunu belirtti.

Rektörümüz Durmuş, “Biz büyük bir milletiz. Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı ve Çerkez’iyle çok büyük bir milletiz. Allah’ın (celle celaluhu) izniyle bu millete bir şey olmaz. 15 Temmuz akşamı bir ihanet şebekesinin yapmış olduğu bir girişimdi.15 Temmuz akşamı ihtilali Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla engellendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Milletin sokağa çıkmasını istemesi ihtilali engelledi. Birde milletin feraseti ve kahraman güvenlik güçlerimizin cesareti darbeyi engelledi.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Batman Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Fahri Özteke’nin konferans sunumu ile devam etti.

Merkez kampüs konferans salonunda iki  saat süren konferans ilgiyle izlendi.