Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mahir Dursun Atandı

11.09.2018

Yükseköğretim Kurumu tarafından Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mahir Dursun atandı.

Batman Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi iken Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mahir Dursun Batman Üniversitesi’ndeki görevine başladı.

1993 yılında lisans eğitimini, 1996 yılında yüksek lisans eğitimini, 2002 yılında doktora eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Mahir Dursun, 2010 yılında doçent ve 2017 yılında elektrik –elektronik mühendisliği alanında Gazi Üniversitesinde profesör oldu.

Robot, insansız hava araçları, akıllı sistemler ve enerji alanlarında bilimsel çalışmalar ve projeler yürüten Prof. Dr. Mahir Dursun, Fas’ta düzenlenen Güneş Enerjili Sistemlerde Yeni Fikirler Yarışmasında, Singapur’da düzenlenen Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Tasarımı Yarışmasında,  Malezya’da düzenlen Elektrik Motor Tasarımı Yarışmasında Birincilik ödülünü almıştır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülü almanı yanında pek çok da uluslararası konferans düzenlemeyi akademik hayatına sığdırmayı başardı.

2004 yılında İngiltere Liverpool Hope State Üniversitesinde ve 2012 yılında Amerika Southern Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak “robot ve yapay  zeka” konularında çalışan Prof. Dr. Mahir Dursun, 2015-2017 yılları arasında Uluslararası Asya Pasifik Uzay Havacılık Derneği’nde başkanlık yaptı. Çeşitli Bilimsel Kurul ve Kuruluşlarda komisyon üyeliğine devam eden Prof. Dr. Mahir Dursun’un Üniversitemizin TEKNOKENT kuruluş çalışmalarında ve 3 MW Güneş Santrali projelerine katkı sunacağına inandığımızı belirterek Batman’a ve Üniversitemize hayırlı olması temennisiyle, görevinde başarılar dileriz.