“Şehit Öğretmenlerimiz Aybüke ve Necmettin İçin Hiçbir Şey Yapmayanlar, Terör Örgütleri İle İlişkileri Olan Kişilerin Kamudan İhraç Edilmeleriyle İlgili Dünyayı Ayağa Kaldırıyorlar”

27.09.2017

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un da katıldığı 2017-2018 Akademik yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Şehit öğretmenlerimiz Aybüke ve Necmettin için hiçbir şey yapmayanların terör örgütleri ile ilişkileri olan kişilerin kamudan ihraç edilmeleriyle ilgili dünyayı ayağa kaldırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iştirakiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, üniversite rektörleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde gündeme dair konuşmalarının ardından FETÖ terör örgütü nedeniyle kamudan ihraç edilen öğretmen ve akademisyenleler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasından bir bölüm:

“Ülkemizde birileri terör örgütleriyle ilişkileri yüzünden kamudan ihraç edilen öğretmenler için dünyayı ayağa kaldırıyor. Ama aynı çevrelerin tüm masumiyetleri ve samimiyetleriyle çocuklarımıza eğitim hizmeti veren öğretmenlerin terör örgütü tarafından alçakça katledilmesi karşısında sus-pus olduklarını görüyoruz. Aybüke evladımızı nereye koyacağız? Necmettin evladımızı nereye koyacağız? Bunlar bu ülkede öğretmenlik için Güneydoğu’ya gittiler, ama şehit edildiler, fakat bir söz çıkmadı onlardan. Bu iddialı çıkışımız Aybüke’ler içindir, Necmettin’ler içindir ve bunların sayısının artması lazım. Ama onların varlıkları için de biz mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Fakat o sesiz kalanların derdi, bir birey veya meslek mensubu olarak öğretmen değildir, açıkçası o tutuklu şahıslar da onların umurunda değildir.

Ben burada da ifade ediyorum, Doğu Almanya-Batı Almanya ayrışmasında yaklaşık 600 bin memuru görevden almışlardır, kimse onları gündeme getirmiyor. Batıda, gittiğimiz yerlerde filan kimse, ya işte Doğu Almanya-Batı Almanya ayrıldığında 500 bini aşkın, 600 bine yakın memur görevden alındı, sizinki ne ya diyen yok. Kaldı ki, biz bir darbe ile karşı karşıya kalmışız, Almanya’da normal bir ayrışma olmuş; bunları kimse gündeme getirmiyor. Bunların tek amacı var, ülkemize ve milletimize zarar verecek malzeme üretmektir.”