Rektörümüz DURMUŞ, Miniklerin Kur`an Kursu Yıl Sonu Etkinliklerine Katıldı

23.05.2017

"4-6 yaşındayım Kur`an`ın başındayım" sloganıyla Batman İl Müftülüğü tarafından organize edilen Kur`an Kursu yıl sonu etkinlikleri, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ve Vali Yardımcısı Mekan ÇEVİREN’in katılımı ile düzenlendi.

Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ve Vali Yardımcısı Mekan ÇEVİREN’in yanı sıra İl Müftüsü Turgut Erhan,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan ÇEVİK, STK temsilcileri ve öğrenci velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Batman İl Müftüsü Turgut ERHAN, ailenin çocuğu yönlendirmesinin önemine değinerek, “Aile çoğu hangi tarafa yönlendirirse, çocuk o tarafa meyilli olacaktır.” dedi.

Açış konuşmasının ardından kursta eğitim gören 23 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden güzel skeçler, oratoryolar, ilahi dinletileri, Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve Hadis-i Şeriflerin okunması ile etkinlik devam etti.

Etkinlikte miniklerin skeçleri, ilahi dinletileri, Kur’an-ı Kerim’den ayetleri ve Hadis-i Şerifleri başarılı okuyuşları duygulu anların yaşanmasına sebep olduğu salonda, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ bir konuşma yaptı.

Rektörümüz DURMUŞ: Batman’da İzlediğim En Güzel Programlardan Biri

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Bu program Batman’da izlediğim en güzel programlardan biridir. Bunu Üniversitemizde de düzenlemek istiyoruz. Başta İl Müftümüz Turgut ERHAN olmak üzere bu programın icrasında emeği geçen kuran kursu hocalarımızı, öğrencileri ve velilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’i okumaya geçen ve kursta düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere taç giyme ve başarı belgesinin verildiği etkinlikte, öğrenciler tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’a,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan ÇEVİK’e  çiçek takdimi ve İl Müftüsü Turgut ERHAN’a plaket takdim edildi.