Rektörümüz DURMUŞ, “Gençler Bizim Geleceğimiz”

11.01.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Batman Tillolular Derneği tarafından “Maddeye Değil Hayata Bağlan 2 Sodes Projesi” kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık” isimli tiyatro programına katıldı.

“Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık” isimli tiyatro programına katılan çocuk ve gençlere seslenen Rektörümüz DURMUŞ, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. İnşallah bu ülkeyi yarınlara sizler taşıyacaksınız. Birileri gençliğimizi heba etmek için çok uğraşıyor, planlar projeler yapıyor, algı operasyonları düzenliyor. Biliyorsunuz dinimiz İslam’ın ilk emri ‘oku’maktır. Siz gençlerimiz okuyacak ve akıllı olacaksınız, bu algı operasyonlarını aklınız ile çözecek ve oyuna gelmeyeceksiniz. Aklınızı kimseye kiraya vermeyeceksiniz. Bu devlete sahip çıkan vatan evlatları olacaksınız. Sizleri çok seviyorum. Batman Üniversitesi gençlerin hizmetindedir. Kütüphanelerimizi ve çalışma salonlarımızı siz gençlerin ders çalışması için açmayı planlıyoruz ve bunun hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

Batman Tillolular Derneği Başkanı Mustafa TOPRAK, proje kapsamında çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, projelerine destek olan Sayın Valimize ve Sayın Rektörümüze teşekkür ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında 13-29 yaşa arası 5000 genç ve ailelerine yönelik bir proje yaptıklarını belirten Başkan TOPRAK, gençlerimizi madde bağımlılıklarının önüne geçmek için farkındalık oluşturup, gençlerimizin milli ve manevi değerlerini güçlendirmek gayesinde olduklarını söyledi.

Proje kapsamında, Batman Valisi Ahmet DENİZ tarafından başlatılan “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasına destek olmak ve kitap okumaya dikkat çekmek için salonu dolduran 500 genç ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ birlikte kitap okudu.

Program, tiyatro etkinliğinin ardın son buldu.