Rektörümüz DURMUŞ, 30. Ahilik Haftası’nda Esnafla Bir Arya Geldi

21.09.2017

30. Ahilik Haftası nedeniyle Kristal Park Sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DEDE, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, kamu kurum yöneticileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

30. Ahilik Haftası nedeniyle Kristal Park Sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DEDE,  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, kamu kurum yöneticileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat KARA, İl Ticaret Müdürü Şeyhmuz KALKAN ve Vali Ahmet DENİZ birer konuşma yaptı.

Ahiliğin önemine değinen Vali DENİZ, ahilik kültürünün birçok değeri içinde barındırdığını belirterek, Ahilik kültüründe; dostluk, arkadaşlık,  yardımlaşma, komşuluk, kardeşlik ve merhamet olduğunu ifade etti.

“İnsanın gözü ve gönlü tok olmalı, kazandığımıza kanaat getirmeliyiz” diyen Vali Deniz, “Maddeyi ön plana çıkarttık. Maneviyattan uzaklaştık. İnsanı insan yapan değerlerden uzaklaştığımız sürece mutlu olmak mümkün değildir. Bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu değerler Ahilik kültüründe var” dedi.

Vali Deniz, konuşmasının sonunda esnafın “Ahilik Haftasını” kutlayarak, bol kazançlar temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, meslekte 25 yılını tamamlamış esnafa plaket verdi.

Konuşmaların ardından ilin ahisi, kalfası, çırağı ve mesleğinden 25. yılını tamamlayan esnaf ve sanatkarlara plaket ve hediyeler verilmesiyle program sona erdi.