Rektörümüz "AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı"na Katıldı

04.05.2017

3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen "AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı", YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf COŞKUN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Kamu, üniversite ve özel sektör başta olmak üzere, ülkenin kalkınma hedefleri doğrultusunda, kurumlar ve kişiler arası, bilimsel ve ticari işbirliği zeminin oluşturulması, yapılan hizmet ve faaliyetlerden ulusal ve uluslararası farkındalığın arttırılması amacıyla T.C. Kalkınma Bakanlığı ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile organize edilen “Uluslararası AR-GE işbirlikleri Zirvesi ve Fuarı” İstanbul Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

Savunma, bilişim, iletişim, sağlık, yazılım ve tekstil alanlarındaki Ar-Ge projelerinin sergilendiği fuarda TÜBİTAK'tan TCDD'ye, ASELSAN'dan HAVELSAN ve ROKETSAN'a, İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan (İSTKA) ODTÜ ve İTÜ gibi özel ve vakıf üniversitelerine kadar yaklaşık 100 kurumun standı yer alıyor.